Skip to main content
Svampe- og grønsagsfyldt butterdejstærte

Svampe- og grønsagsfyldt butterdejstærte

med porre, finrevet ost og rucolasalat

Alle gode tærter starter med butterdej! Og denne skønne sag er ingen undtagelse. Vi laver en forførende grøntsagssauce på svampe, porre, gulerødder og kartofler, som vi dækker med et låg af butterdej. Efter 10 min i ovnen kommer der en gylden og lækker tærte ud, og vi lover dig, at den vil dufte i hele huset!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Selleri
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

112.5 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

1 stk

Porre

200 g

Champignon

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Timian

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

40 g

Rucola

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

250 g

Kartofler

40 g

Parmigiano Reggiano

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Mel til sauce

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3427 kJ
Kalorier (kcal)819 kcal
Fedt56.9 g
Mættet fedt25.9 g
Kulhydrat57.1 g
Sukker13.2 g
Kostfibre10.4 g
Protein20.5 g
Kolesterol16.6 mg
Salt3.8 g
Potassium752.2 mg
Calcium318.8 mg
Iron1.8 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Skær svampe i tynde skiver.

Skræl kartofler, og skær i 1 cm tern.

Hak gulerod (uskrællet) og hvidløg fint.

Pluk timian.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Steg grøntsager
2

Smelt smør med olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, porre, kartoffel og svampe med salt i 4-5 min.

Tilsæt timian, hvedemel og hvidløg, og steg videre i 1 min.

Lav sauce
3

Tilsæt madlavningsfløde, vand, hvidvinseddike og bouillon.

Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Lav tærte
4

Overfør sauce til et ildfast fad, og drys med finrevet ost.

Top sauce med butterdej, og skær et krydsmønster i dejen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil butterdejen er gyldenbrun.

Lav salat
5

Imens, skyl rucola.

Bland rucola, salt og olivenolie i en mellemstor skål.

Server
6

Lad tærte køle af i 5 min før servering.

Anret tærte på tallerkener, og server med salat.

Top salat med græskarkerner.