Alle gode tærter starter med butterdej! Og denne skønne sag er ingen undtagelse. Vi laver en forførende grøntsagssauce på svampe, porre, gulerødder og kartofler, som vi dækker med et låg af butterdej. Efter 10 min i ovnen kommer der en gylden og lækker tærte ud, og vi lover dig, at den vil dufte i hele huset!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
112.5 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
1 stk
Porre
200 g
Champignon
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Timian
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
40 g
Rucola
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
250 g
Bagekartoffel
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Mel til sauce
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Skær svampe i tynde skiver.
Skræl kartofler, og skær i 1 cm tern.
Hak gulerod (uskrællet) og hvidløg fint.
Pluk timian.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Smelt smør med olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, porre, kartoffel og svampe med salt i 4-5 min.
Tilsæt timian, hvedemel og hvidløg, og steg videre i 1 min.
Tilsæt madlavningsfløde, vand, hvidvinseddike og grøntsagsbouillon.
Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Overfør sauce til et ildfast fad, og drys med finrevet ost.
Top sauce med butterdej, og skær et krydsmønster i dejen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil butterdejen er gyldenbrun.
Imens, skyl rucola.
Bland rucola, salt og olivenolie i en mellemstor skål.
Lad tærte køle af i 5 min før servering.
Anret tærte på tallerkener, og server med salat.
Top salat med græskarkerner.