Skip to main content
Stegt svinemørbrad i purløgssauce
Stegt svinemørbrad i purløgssauce

Stegt svinemørbrad i purløgssauce

med sauterede svampe og blød gulerodsmos

Løft madoplevelsen til nye højder med vores Stegt svinemørbrad i purløgssauce. Denne forførende ret er sprængfyldt med smag, og er en sikker måde at imponere din familie og venner på når I skal have en middag ud over det sædvanlige.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Skalotteløg

250 g

Svinemørbrad

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Purløg

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

150 g

Champignon, skivet

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

1 spsk

Smør til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til svampe

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2753 kJ
Kalorier (kcal)658 kcal
Fedt32.3 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat57.2 g
Sukker12.5 g
Kostfibre8.8 g
Protein36 g
Salt5.3 g
Potassium1150 mg
Calcium0.4 mg

Fremgangsmåde

Lav gulerodsmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt mælk, smør, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Dæk til med låg, og stil til side.

Forbered råvarer
2

Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.

Hak purløg fint.

Skær svinemørbrad i medaljoner (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt og et nip peber.

Steg svampe og skalotteløg
3

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil svampene er bløde og løgene er karamelliseret.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en tallerken.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken.

Lav purløgssauce
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt vand, kyllingebouillon, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1 min.

Tilsæt svinemørbrad, crème fraiche og purløg (gem lidt til anretning), og lad simre videre i 1 min, eller indtil saucen er gennemvarmet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Anret gulerodsmos og svinemørbrad på tallerkener.

Top med purløgssauce, svampe og skalotteløg.

Drys med resterende purløg.