Stegt svinemørbrad i purløgssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt svinemørbrad i purløgssauce

Stegt svinemørbrad i purløgssauce

med sauterede svampe og blød gulerodsmos

I aften serverer vi kød, sauce, kartofler og grøntsager i form af en yderst tiltalende og fyldig kombination. Vi koger gulerod og kartofler og moser dem til en smuk gulerodsmos. Vi skærer kødet i medaljoner og steger dem til perfektion. Aftenens skønne sauce indeholder purløg og crème fraiche, og så topper vi med stegte svampe og skalotteløg.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Gulerod

250 g

Svinemørbrad

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Purløg

100 g

Champignon

1 stk

Skalotteløg

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2669 kJ
Kalorier (kcal)638 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt18.6 g
Kulhydrat53.3 g
Sukker10.2 g
Protein35.3 g
Salt4.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav gulerodsmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. 

Dæk til med låg, og stil til side. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær svampe [1/2 pakke, 2P] i kvarte.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Hak purløg fint.

Skær svinemørbrad i medaljoner (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt og peber.

Steg svampe og skalotteløg
3

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil svampene er bløde og løgene er karamelliseret.

Krydr med et stort nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svinemørbrad i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet og gylden, og overfør til en tallerken.

Lav purløgssauce
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1 min.

Tilsæt svinemørbrad, crème fraiche og purløg (gem lidt til anretning), og lad simre videre i 1 min, eller indtil saucen er gennemvarmet.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Anret gulerodsmos og svinemørbrad på tallerkener.

Top med purløgssauce, svampe og skalotteløg.

Drys med resterende purløg.