topBanner
Stegt laks

Stegt laks

med bagte sesamrodfrugter, cremet agurksalat og dild

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:Børnevenlig
Allergener:fisksellerimælksesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand* (trin 4)

Smør* (trin 5) efter behov

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2793 kJ
Kalorier (kcal)668 kcal
Fedt28 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat68 g
Sukker17 g
Protein36 g
Salt1 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron på midten, og skær den ene halvdel i tynde skiver.

3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og halvdelen af hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

4

Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.