topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt laks

Stegt laks

med bagte sesamrodfrugter, cremet agurksalat & dild

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Pastinak

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)668 kcal
Energi (kJ)2793 kJ
Fedt28.3 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat67.57 g
Sukker16.9 g
Protein35.79 g
Salt1.1 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron på midten, og skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af hvidløg i en lille skål.

Lav agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og resterende hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden ned i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.