
Stegt laks
med bagte sesamrodfrugter, cremet agurksalat & dild
Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, stegt laks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Pastinak
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 stk
Rødbede
10 g
Sesamfrø
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 2)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron på midten, og skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af hvidløg i en lille skål.
Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og resterende hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden ned i 3-4 min.
Vend laks, tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, rodfrugter og agurkesalat på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.