Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kofta

Stegt kofta

med varm tabouleh og syrlig dressing

Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, varm tabouleh med tomat og agurk, og forfriskende citrondressing forgylde familiens middag i aften. En mættende ret som hele familien vil elske. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på en lille halvtime.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

½ stk

Citron

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 4)

2.5 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)740 kcal
Energi (kJ)3097 kJ
Fedt35.7 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat61.1 g
Sukker11.2 g
Protein40 g
Salt5.5 g

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Steg koftaer
2

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. 

VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Kog couscous
4

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.

Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og rør rundt.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bland dressing
5

Imens, hak tomat og agurk groft.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Hak persille fint.

Vend tomat og agurk i gryden med færdig couscous, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bland fraiche, persille, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.

Top med dressing.

Server med resterende citronbåde.