
Stegt kofta
med varm tabouleh og syrlig dressing
Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, varm tabouleh med tomat og agurk, og forfriskende citrondressing forgylde familiens middag i aften. En mættende ret som hele familien vil elske. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på en lille halvtime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
5 g
Tex-Mex
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
½ stk
Citron
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde

Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.
Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og rør rundt.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Imens, hak tomat og agurk groft.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak persille fint.
Vend tomat og agurk i gryden med færdig couscous, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bland fraiche, persille, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.
Top med dressing.
Server med resterende citronbåde.