
Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
5 g
Tex-Mex
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
4 g
Bouillon
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Tomat
1 stk
Forårsløg
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Kruspersille
1 stk
Æg (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 4)

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.

Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.