HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStegt Kofta
topBanner
Stegt kofta

Stegt kofta

med varm tabouleh og syrlig dressing

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:glutensellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 g

Tex-Mex

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

100 g

Couscous

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

1 stk

Tomat

1 stk

Forårsløg

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

2.5 dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2767.2346 kJ
Kalorier (kcal)661.3849 kcal
Fedt24.2297 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat64.2351 g
Sukker12.9 g
Protein42.112 g
Salt4.6 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.

5

Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.