Sprød pankokylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød pankokylling

Sprød pankokylling

med fennikel-æblesalat og dildyoghurt

Vi panerer kylling i panko og hvidløgskrydderier, og steger den sprød og gylden. Samtidig ovnbager vi gulerod, kartofler og rødbede. Vi serverer kylling og rodfrugter med en frisk fennikel-æblesalat med persille og cremet dildyoghurt.

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

280 g

Kyllingebryst

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

½ stk

Citron

1 pose

Dild

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2457 kJ
Kalorier (kcal)587 kcal
Fedt14.8 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat68.3 g
Sukker25.2 g
Protein45.6 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav fennikel-æblesalat
2

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Hak persille groft.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skræl fennikel [½ stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland æble, fennikel, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Paner kylling
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt. 

Bland hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Overfør til en tallerken.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav dildyoghurt
5

Hak dild fint. 

Bland dild, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter, kylling og fennikel-æblesalat på tallerkener.

Server med dildyoghurt.