
Vi panerer kylling i panko og hvidløgskrydderier, og steger den sprød og gylden. Samtidig ovnbager vi gulerod, kartofler og rødbede. Vi serverer kylling og rodfrugter med en frisk fennikel-æblesalat med persille og cremet dildyoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
280 g
Kyllingebryst
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Fennikel
1 stk
Æble
½ stk
Citrusfrugt
1 pose
Dild
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Hak persille groft.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skræl fennikel [½ stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland æble, fennikel, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Bland hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Hak dild fint.
Bland dild, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Anret rodfrugter, kylling og fennikel-æblesalat på tallerkener.
Server med dildyoghurt.