Skip to main content
Sprød pankokylling
Sprød pankokylling

Sprød pankokylling

med fennikel-æblesalat og dildyoghurt

3.8
(65)

Vi panerer kylling i panko og hvidløgskrydderier, og steger den sprød og gylden. Samtidig ovnbager vi gulerod, kartofler og rødbede. Vi serverer kylling og rodfrugter med en frisk fennikel-æblesalat med persille og cremet dildyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

280 g

Kyllingebryst

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

½ stk

Citrusfrugt

1 pose

Dild

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2457 kJ
Kalorier (kcal)587 kcal
Fedt14.8 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat68.3 g
Sukker25.2 g
Kostfibre11.4 g
Protein45.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4 g
Potassium690 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav fennikel-æblesalat
2

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Hak persille groft.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skræl fennikel [½ stk, 2P] til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland æble, fennikel, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Paner kylling
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt. 

Bland hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Overfør til en tallerken.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav dildyoghurt
5

Hak dild fint. 

Bland dild, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter, kylling og fennikel-æblesalat på tallerkener.

Server med dildyoghurt.