topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød pankoblomkål

Sprød pankoblomkål

med hvidløgsris og lynstegte grøntsager

Prøv disse krydrede, bagte blomkålsbuketter, der smukt ledsages af friske, sprøde grøntsager i en kombination, der vil åbne dine øjne får blomkålens vidunderlige evner. En perfekt afbalanceret ret, hvor hvidløgsrisene er den hemmelige ingrediens.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Blomkålsbuketter

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 g

Chiliflager

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

60 g

Spinat

2 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Ketchup til panering

½ tsk

Salt til panering

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Vand til dressing

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3308 kJ
Kalorier (kcal)791 kcal
Fedt40.6 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat115.1 g
Sukker36.3 g
Protein30.6 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær blomkål i små buketter.

Bland aioli, et nip chiliflager, ketchup, salt og peber til en dressing i en stor skål. Tilsæt blomkål, og vend indtil helt dækket af dressing. Tilsæt panko, og vend med blomkål. Fordel på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil sprøde.

TIP: Sørg for at fordele blomkålen jævnt på bagepladen!

Kog hvidløgsris
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
3

Imens, skyl spinat, og hak groft.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Skær agurk i tynde skiver.

Bland chilimayonnaise
4

Bland asiatisk mayonnaise, et nip chiliflager og et skvæt vand i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når risen har 5 min tilbage.

Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil næsten møre.

Tilsæt spinat og det hvide forårsløg, og steg videre i 1-2 min.

Krydr med salt og peber.

Server
6

Anret hvidløgsris og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med blomkål og agurk.

Dryp med chilimayonnaise.

Drys med det grønne forårsløg.