Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka

Shakshuka

med linser, forårsløg & ostetortillas

Har du aldrig hørt om Shakshuka? Så er det på tiden at du prøver denne superlækre tunisiske ret. Den populære ret shakshuka er en krydret tomatgryderet med æg, som bliver kogt direkte i saucen, hvilket er en smuk og sjov detalje.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Zucchini

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

50 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

4 g

Saha-Ras

25 g

Ketchup

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

100 g

Græsk salatost

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

2 g

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg

½ dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)723 kcal
Energi (kJ)3024 kJ
Fedt20.49 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat95.17 g
Sukker18 g
Protein33.32 g
Salt4.8 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Skær peberfrugt og zucchini [½ stk, 2 pers.] i 1 cm tern. Snit forårsløg fint.

Lav shakshuka
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og zucchini i 3-4 min. Tilsæt linser, spidskommen og Saha-Ras, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, vand* (se ingrediensliste) og ketchup, og lad simre i 10-15 min, eller indtil linserne er gennemkogte.

Forbered ostetortillas
3

Drys halvdelen af tortillabrød med mozzarella og halvdelen af smuldret salatost. Placer resterende tortillabrød ovenpå.

Steg ostetortillas
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg tortillabrød i 3 min på hver side. Del stegte tortillabrød i 6 trekanter.

Tilsæt æg
5

Lav en lille fordybning i tomatsaucen med en ske, og slå æg* ud i fordybningen. Fortsæt med resterende æg*. Lad simre i 7-8 min, eller indtil æggehviden er stivnet og blommen er hævet, men stadig blød. Dæk stegepanden til med sølvpapir de sidste 1-2 min af simretiden for perfekte æg.

Server
6

Server shakshuka i stegepanden på bordet sammen med ostetortillas. Drys med forårsløg og resterende salatost.