HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka
topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med linser, forårsløg & ostetortillas

Har du aldrig hørt om Shakshuka? Så er det på tiden at du prøver denne superlækre tunisiske ret. Den populære ret shakshuka er en krydret tomatgryderet med æg, som bliver kogt direkte i saucen, hvilket er en smuk og sjov detalje.

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Zucchini

4 g

Gul peberfrugt

25 g

Forårsløg

1 pakke

Røde linser

(Kan indeholdegluten)

2 stk

Saha-Ras

50 g

Ketchup

2 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

2 stk

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

½ dl

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Æg*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3023.8816 kJ
Kalorier (kcal)722.725 kcal
Fedt20.49 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat95.174 g
Sukker17.8 g
Protein33.316 g
Salt4.8 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skær peberfrugt og zucchini [½ stk, 2 pers.] i 1 cm tern. Snit forårsløg fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og zucchini i 3-4 min. Tilsæt linser, spidskommen og Saha-Ras, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, vand* (se ingrediensliste) og ketchup, og lad simre i 10-15 min, eller indtil linserne er gennemkogte.

3

Drys halvdelen af tortillabrød med mozzarella og halvdelen af smuldret salatost. Placer resterende tortillabrød ovenpå.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg tortillabrød i 3 min på hver side. Del stegte tortillabrød i 6 trekanter.

5

Lav en lille fordybning i tomatsaucen med en ske, og slå æg* ud i fordybningen. Fortsæt med resterende æg*. Lad simre i 7-8 min, eller indtil æggehviden er stivnet og blommen er hævet, men stadig blød. Dæk stegepanden til med sølvpapir de sidste 1-2 min af simretiden for perfekte æg.

6

Server shakshuka i stegepanden på bordet sammen med ostetortillas. Drys med forårsløg og resterende salatost.