
Pankopaneret sej
med kartoffelmos og ovnbagte grøntsager
Ugens fisk vil blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i panko og vores dejlige krydderiblanding som vi kalder Ay Cajun-ba. Vi serverer vores sej med kartoffelmos, ovnbagt tomat og zucchini, og en cremet dilddressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Tomat
1 stk
Zucchini
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Dild
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartoffel i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Stil til side under låg.
TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør.

Imens, skær tomat og zucchini i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med Mamas Favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

Imens, hak dild [1/2 pose, 2P] fint.
Bland dild, yoghurt og et nip salt i en lille skål.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel [1 spsk | 2 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber. Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Fordel pankoen i to tallerkener for at undgå, at den bliver for fugtig (4P).

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret kartoffelmos og grøntsager på tallerkener.
Top med fisk og dildyoghurt.