
Pankokylling
med sesamkartofler & persilledressing
Gyldenstegt, sprød panering, saftigt kød og tusind gange bedre end kyllingenuggets! Så godt, at børnene beder om mere. Servere din pankokylling med sprøde, hjemmelavede fritter toppet med sesamfrø, stegte grøntsager og en lækker persilledressing - vi lover, at både store og små maver bliver mættede og forlader bordet med et smil.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Fraiche
275 g
Blomkål
½ stk
Zucchini
500 g
Kartofler
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron
10 g
Sesamfrø
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær blomkål i små buketter. Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i tynde skiver. Hak persille fint. Læg kylling mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank kødet fladt (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Bland panko og salt* i en dyb tallerken. Pisk æg* i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg* og derefter i panko. Stil til side på en tallerken. TIP: Har du ingen æg kan du i stedet bruge 1 dl mælk.
Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Friter kylling i 5-6 min på hver side. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg blomkål og zucchini i 5-6 min. Skær citron i både. Bland fraiche, persille og et skvæt citronsaft i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Anret kylling, blomkål, zucchini og kartofler på tallerkener. Server med persilledressing og citronbåde.