topBanner
Pankokylling

Pankokylling

med sesamkartofler & persilledressing

Gyldenstegt, sprød panering, saftigt kød og tusind gange bedre end kyllingenuggets! Så godt, at børnene beder om mere. Servere din pankokylling med sprøde, hjemmelavede fritter toppet med sesamfrø, stegte grøntsager og en lækker persilledressing - vi lover, at både store og små maver bliver mættede og forlader bordet med et smil.

Tags:Børnevenlig
Allergener:sesamglutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

½ stk

Zucchini

1 stk

Blomkål

2 stk

Kyllingebrystfilet

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Citron

1 dåse

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt*

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2577 kJ
Kalorier (kcal)616 kcal
Fedt16 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat64 g
Sukker10 g
Protein50 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft.Skær kartofler (uskrællet) i både. Fordel på en bageplade med bagepapir.Drys med sesamfrø. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.Vend sammen.Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær blomkål i små buketter.Skær zucchini [½ stk, 2 pers.] i tynde skiver.Hak persille fint.Læg kylling mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank kødet fladt (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle.

3

Bland panko og salt* i en dyb tallerken.Pisk æg* i en anden dyb tallerken.Vend kylling i æg* og derefter i panko. Stil til side på en tallerken. TIP: Har du ingen æg kan du i stedet bruge 1 dl mælk.

4

Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme.Friter kylling i 5-6 min på hver side. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme.Steg blomkål og zucchini i 5-6 min.Skær citron i både.Bland fraiche, persille og et skvæt citronsaft i en lille skål.Krydr med salt* og peber*.

6

Anret kylling, blomkål, zucchini og kartofler på tallerkener. Server med persilledressing og citronbåde.