Skip to main content
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med bagte rodfrugter og hjemmerørt tzatziki

Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og urtekrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker tzatziki, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Æg
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

2 stk

Rødbede

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til marinade

2 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2538 kJ
Kalorier (kcal)607 kcal
Fedt20.5 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat57.6 g
Sukker18.8 g
Kostfibre8 g
Protein43.7 g
Salt3.6 g
Potassium197.9 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 3 cm stave.

Skær sød kartoffel (uskrællet) og løg i 2 cm både.

Bag rodfrugter
2

Fordel løg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel søde kartofler i den anden side. 

Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte.

Forbered kylling
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille groft.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Læg en flad hånd på kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.

Bland Middelhavsdrøm, salt og en smule olivenolie i en skål, og vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage.

Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Imens, bland yoghurt, hvidløg, agurk, persille, salt og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret rodfrugter og kylling på tallerkener.

Top med tzatziki.