
Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og urtekrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker tzatziki, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
2 stk
Rødbede
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til marinade
2 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 3 cm stave.
Skær sød kartoffel (uskrællet) og løg i 2 cm både.

Fordel løg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel søde kartofler i den anden side.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille groft.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Læg en flad hånd på kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Bland Middelhavsdrøm, salt og en smule olivenolie i en skål, og vend kylling i skålen.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage.
Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, bland yoghurt, hvidløg, agurk, persille, salt og et nip peber i en skål.

Anret rodfrugter og kylling på tallerkener.
Top med tzatziki.

