
Kylling og kartofler er elsket af de fleste, og i aften vil alle smile, når tallerkenerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt ostetoppet kyllingebryst, bagte kartofler og broccoli med sesamfrø. Spændende tilbehør er sprød rucolasalat med peberfrugt og tomat, og cremet aioli til at dyppe herlighederne i!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Broccoli
280 g
Kyllingebryst
6 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
40 g
Rucola
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
500 g
Kartofler
125 g
Cherrytomater
½ stk
Peberfrugt
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, skær broccoli i buketter (inklusive stokken) i 1 cm tern.
Skyl rucola.
Hak peberfrugt groft.
Halver cherrytomater.
Vend kylling med en smule olivenolie, Jorden Rundt og salt i en mellemstor skål.

Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 20 min tilbage.
Placer kylling og broccoli på samme bageplade. Dryp broccoli med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 17-19 min.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Top kylling med gouda, når der er 5 min tilbage.
Bag i resterende tid, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemtilberedt.
Bland rucola, peberfrugt, cherrytomater, balsamico, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Anret broccoli, kartofler, kylling og rucolasalat på tallerkener.
Top kartofler med sesamfrø.
Server med aioli.