Skip to main content
Ovnbagt torsk i kørvelsauce
Ovnbagt torsk i kørvelsauce

Ovnbagt torsk i kørvelsauce

med lind blomkålsmos og sprød grønkål

I aften frister vi med et væld af spændende ingredienser. Vi ovnbager torsk med en kørvelsauce med kyllingebouillon, citronsaft og smør, og samtidigt bager vi grønkål med græskarkerner. Vi serverer herlighederne med en lind blomkålsmos med kartofler, ost og hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citron

500 g

Kartofler

1 stk

Kørvel

5 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nøtter, Byg, Kamut, Rug)

2 stk

Hvidløgsfed

50 g

Grønkål, skåret

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

½ stk

Blomkålsris

75 g

Rødkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Gemt grøntsagsvand

3 spsk

Mælk til mos

1 tsk

Salt til mos

2 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)2320 kJ
Kalorier (kcal)555 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt10.7 g
Kulhydrat56.4 g
Sukker8.6 g
Kostfibre8.4 g
Protein35.1 g
Salt4.1 g
Potassium1150 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav blomkålsmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Tilsæt blomkålsris, når kartoflerne har 1-2 min tilbage, og kog færdigt sammen.

Gem en kop kogevand, og hæld resten fra.

Tilsæt finrevet ost, mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak resterende hvidløg fint.

Skær citron i både.

Pluk kørvel.

Lav kørvelsauce
3

Bland kogevand, grøntsagsbouillon, citronsaft, resterende hvidløg, smør og halvdelen af ​​kørvel i en lille skål, og rør indtil smørret er smeltet.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Bag fisk
4

Overfør fisk til et ildfast fad, og top med kørvelsauce.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bag grønkål
5

Fordel grønkål og græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og bag i 7-9 min, eller indtil sprød.

Dryp færdig grønkål med citronsaft, og tilsæt rødkål. Vend forsigtigt sammen.  

Server
6

Anret blomkålsmos på tallerkner.

Top med kål, græskarkerner og fisk.

Dryp med kørvelsauce.

Drys med resterende kørvel. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image