Ovnbagt torsk i kørvelsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt torsk i kørvelsauce

Ovnbagt torsk i kørvelsauce

med lind blomkålsmos og sprød grønkål

I aften frister vi med et væld af spændende ingredienser. Vi ovnbager torsk med en kørvelsauce med kyllingebouillon, citronsaft og smør, og samtidigt bager vi grønkål med græskarkerner. Vi serverer herlighederne med en lind blomkålsmos med kartofler og hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

500 g

Kartofler

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Kørvel

5 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

2 stk

Hvidløgsfed

50 g

Grønkål, skåret

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Blomkålsbuketter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Gemt grøntsagsvand

3 spsk

Mælk til mos

1 tsk

Salt til mos

2 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2347 kJ
Kalorier (kcal)561 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt10.8 g
Kulhydrat80 g
Sukker33.1 g
Protein53.1 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Lav blomkålsmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, blomkål og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Gem en kop kogevand, og hæld resten fra. Tilsæt finrevet ost, mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær citron i både.

Pluk kørvel.

Lav kørvelsauce
3

Bland kogevand, grøntsagsbouillon, citronsaft, smør og halvdelen af ​​kørvel i en lille skål, og rør indtil smørret er smeltet.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Bag fisk
4

Overfør fisk til et ildfast fad, og top med kørvelsauce.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bag grønkål
5

Fordel grønkål og græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og bag i 7-9 min, eller indtil sprød.

Dryp med citronsaft, og vend sammen.  

Server
6

Anret blomkålsmos på tallerkner.

Top med grønkål, græskarkerner og fisk.

Dryp med kørvelsauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image