I aften frister vi med et væld af spændende ingredienser. Vi ovnbager torsk med en kørvelsauce med kyllingebouillon, citronsaft og smør, og samtidigt bager vi grønkål med græskarkerner. Vi serverer herlighederne med en lind blomkålsmos med kartofler og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
500 g
Kartofler
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Kørvel
5 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
2 stk
Hvidløgsfed
50 g
Grønkål, skåret
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Blomkålsbuketter
1 spsk
Gemt grøntsagsvand
3 spsk
Mælk til mos
1 tsk
Salt til mos
2 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, blomkål og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Gem en kop kogevand, og hæld resten fra. Tilsæt finrevet ost, mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citron i både.
Pluk kørvel.
Bland kogevand, grøntsagsbouillon, citronsaft, smør og halvdelen af kørvel i en lille skål, og rør indtil smørret er smeltet.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Overfør fisk til et ildfast fad, og top med kørvelsauce.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Fordel grønkål og græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og bag i 7-9 min, eller indtil sprød.
Dryp med citronsaft, og vend sammen.
Anret blomkålsmos på tallerkner.
Top med grønkål, græskarkerner og fisk.
Dryp med kørvelsauce.