HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagt Laks
topBanner
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med bagte rodfrugter, grønkål & citronmayo

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du bagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.

Allergener:fiskægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Grønkål, skåret

300 g

Kartofler

300 g

Rodfrugtsmix

20 g

Græskarkerner

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

40 g

Citron

1 stk

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

Gulerod

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3209.3372 kJ
Kalorier (kcal)767.05 kcal
Fedt46.63 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat52.45 g
Sukker13.1 g
Protein34.03 g
Salt0.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skræl kartofler, gulerod, pastinak og rødbede, og skær i 2 cm tern.

2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 20-25 min, eller indtil sprøde.

3

Placer laks på en bageplade med bagepapir. Krydr med et nip salt* og peber* på begge sider. Spray eller pensl med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 10-12 min.TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

4

Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 10 min tilbage i ovnen.

5

Skær citron i både. Bland mayonnaise, aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret rodfrugter på tallerkener. Top med laks. Server med citronmayo.