Vores dygtige kok Sophie står bag denne velsmagende mexicanske opskrift, som du hurtigt og nemt komponerer. Fyld bordet med søde kartoffelbåde og cremede, tomatstegte linser, lækker guacamole og ovnbagt majs. Finskåret jalapeno og frisk tomatsalsa tager retten til det næste niveau, og vanskeligere er det ikke at tilberede en uovertruffen vegetarisk fest.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
75 g
Fraiche
4 g
Hello Mexico
1 stk
Majskolbe
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Jalapeno
2 stk
Hvidløgsfed
½ dåse
Tomatpuré
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Avocado
1 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel i kvarte. Prik huller med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. Del majs i to. Vend i en smule olivenolie*. Bag i ovnen med kartofler, når der er 20 min tilbage af tilberedningstiden.
Hak tomat groft. Hak koriander groft. Riv citronskal. Skær citron i både. Hak hvidløg fint. Dræn linser i et dørslag. Snit jalapeño fint.
Bland tomat, en skvæt citronsaft og ½ koriander i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg linser i 3-4 min. Tilsæt hvidløg, Hello Mexico, tomatpuré og limeskal. Steg i 1 min. Tilsæt vand*. Lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.
Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos i en skål med en skvæt limesaft, olivenolie*, et nip salt* og peber*.
Anret søde kartofler på tallerkener. Top med linser, guacamole, fraiche og tomatsalsa. Drys med jalapeño og resterende koriander. Server med majs og resterende limebåde.