Skip to main content
Lun bacon- og rodfrugtesalat
Lun bacon- og rodfrugtesalat

Lun bacon- og rodfrugtesalat

med sprød grønkål og balsamicoglaze

Når du bager grøntsager, får de en dejlig gyldenbrun overflade, og det fremkalder en række gode, ristede og “brændte” smage og dufte. Dette kaldes maillard-reaktionen og det tager dine salater til et nyt niveau. Her får du en nærende salat, som både giver mæthed og smag.

Allergener:
Mælk
Sulfitter
Nøtter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

12.5 g

Honning

100 g

Grønkål, skåret

24 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

1 stk

Løg

1 stk

Pastinak

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)3332 kJ
Kalorier (kcal)796 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt18.6 g
Kulhydrat75.8 g
Sukker29 g
Kostfibre13 g
Protein30.6 g
Salt3.8 g
Potassium67.6 mg
Calcium72.8 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartoffel, gulerod, rødbede og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både. 

Bag grøntsager
2

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Rist mandler
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en lille skål.

Steg bacon
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Tilsæt balsamico og honning, og vend sammen.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt grønkål
5

Tilsæt grønkål, når grøntsagerne har 6 min tilbage.

Vend bacon med grøntsager på bagepladen.

Hak mandler fint.

Smuldr græsk ost.

Server
6

Anret bacon- og rodfrugtesalat i dybe tallerkener.

Drys med græsk ost og mandler. 

Top med fraiche.