
Når du bager grøntsager, får de en dejlig gyldenbrun overflade, og det fremkalder en række gode, ristede og “brændte” smage og dufte. Dette kaldes maillard-reaktionen og det tager dine salater til et nyt niveau. Her får du en nærende salat, som både giver mæthed og smag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
400 g
Små kartofler
12.5 g
Honning
100 g
Grønkål, skåret
24 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
2 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
1 stk
Løg
1 stk
Pastinak
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel, gulerod, rødbede og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en lille skål.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.
Tilsæt balsamico og honning, og vend sammen.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt grønkål, når grøntsagerne har 6 min tilbage.
Vend bacon med grøntsager på bagepladen.
Hak mandler fint.
Smuldr græsk ost.

Anret bacon- og rodfrugtesalat i dybe tallerkener.
Drys med græsk ost og mandler.
Top med fraiche.