Skip to main content
Krydret kylling

Krydret kylling

med vilde basmatiris og frisk tomatsalsa

3.9
(119)

I aften frister vi med krydret kylling, som steges med hvidløg og vores krydderiblanding, Panamad, en blanding af spidskommen, hvidløg, chili, cayenne og oregano. Når vi har stegt kyllingen blander vi den med kidneybønner, spinat og kyllingebouillon. Vi serverer vores kylling med vilde ris, frisk tomatsalsa med rødløg, og topper med cremet yoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Panamad

300 g

Kyllingebryststrimler

½ stk

Løg

2 stk

Tomat

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

½ pakke

Kidneybønner

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)562 kcal
Energi (kJ)2350 kJ
Fedt7 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat69.6 g
Sukker6.6 g
Kostfibre8.4 g
Protein49.8 g
Salt2.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Steg kylling
2

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og Panamad i 1 min. Tilsæt kylling og et nip salt*, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Skyl spinat, og hak groft. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skyl kidneybønner [½ pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

Lav tomatsalsa
4

Bland tomat, rødløg og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål. TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tilsæt kidneybønner
5

Tilsæt kidneybønner, spinat, vand* [½ dl | 1 dl] og kyllingebouillon til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kylling, og varm op.

Server
6

Anret ris og kylling på tallerkener. Top med tomatsalsa og en klat yoghurt.