
Fish and chips smager altid fantastisk, og i aften giver vi fisken en spændende twist ved at panere den i koreansk BBQ-sauce. Spændende tilbehør er syltet gulerod og kål med chili og cremet koreansk BBQ-mayonnaise. Så er det skønne måltid klar til at blive nydt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder: Soja, Sesam)
150 g
Spidskål, skåret
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til mel
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en mellemstor skål.
Vend gulerod og spidskål i skålen, og stil til side.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg og halvdelen af BBQ-sauce sammen i en anden dyb tallerken.Kom panko i en tredje dyb tallerken. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bland mayonnaise og resterende BBQ-sauce i en lille skål.
Hæld lage fra grøntsager.
Vend chiliflager, olivenolie og et nip peber i skålen med grøntsager lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Anret fisk, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Server med BBQ-mayonnaise.