Fish and chips smager altid fantastisk, og i aften giver vi fisken en spændende twist ved at panere den i koreansk BBQ-sauce. Spændende tilbehør er syltet gulerod og kål med chili og cremet koreansk BBQ-mayonnaise. Så er det skønne måltid klar til at blive nydt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder Soja, Sesam)
150 g
Spidskål, skåret
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til mel
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en mellemstor skål.
Vend gulerod og spidskål i skålen, og stil til side.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg og halvdelen af BBQ-sauce sammen i en anden dyb tallerken.Kom panko i en tredje dyb tallerken. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland mayonnaise og resterende BBQ-sauce i en lille skål.
Hæld lage fra grøntsager.
Vend chiliflager, olivenolie og et nip peber i skålen med grøntsager lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret fisk, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Server med BBQ-mayonnaise.