Kødboller i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Lad en klassiker i nye klæder tage dig med på et syrligt eventyr gennem et cremet hav af tomatsauce. Sammen med frisk blomkålsris toppet med skovgrøn salat og knasende græskarfrø er der en stor chance for, at vores citronkødboller får deres eget plads i familiens kogebog ved siden af ​​bedstemors opskrifter.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Blomkål

12.5 g

Honning

75 g

Blandet salat

1 pakke

Græskarkerner

4 g

Oksebouillon

1 pakke

Hakkede tomater

3 g

Italian Style

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand

¼ tsk

Salt

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)411 kcal
Energi (kJ)1719 kJ
Fedt17.48 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat30.39 g
Sukker14 g
Protein32.14 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Rist græskarkerner
1

Bring en elkedel med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær citron i både. Hak blomkål (med stilk) fint. Opvarm en stegepande ved middelhøj varme. Rist græskarkerner med et nip salt* i 3-4 min. Overfør til en stor skål.

Rul kødboller
2

Bland hakket oksekød, æg*, panko og 1/2 hvidløg i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Rul fars til kødboller (4-5 pr. person). Stil til side på en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Stil til side på en ren tallerken.

Bland blomkålssalat
4

Anbring blomkål i en si over en dyb tallerken. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket. Lad stå i 2 min. Bland honning, olivenolie* og et stort skvæt citronsaft til en dressing i en skål. Krydr med salt* og peber*. Tilsæt blomkål og salat til skålen med græskarfrø. Vend med dressing. 

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg resterende hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, et nip Italian Style, vand*, sukker* og en stor klat smør*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller.

Server
6

Anret kødboller og blomkålssalat på tallerkener. Top med resterende tomatsauce.