Lad en klassiker i nye klæder tage dig med på et syrligt eventyr gennem et cremet hav af tomatsauce. Sammen med frisk blomkålsris toppet med skovgrøn salat og knasende græskarfrø er der en stor chance for, at vores citronkødboller får deres eget plads i familiens kogebog ved siden af bedstemors opskrifter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Blomkål
12.5 g
Honning
75 g
Blandet salat
1 pakke
Græskarkerner
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Hakkede tomater
3 g
Italian Style
2 spsk
Vand
¼ tsk
Salt
Bring en elkedel med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skær citron i både. Hak blomkål (med stilk) fint. Opvarm en stegepande ved middelhøj varme. Rist græskarkerner med et nip salt* i 3-4 min. Overfør til en stor skål.
Bland hakket oksekød, æg*, panko og 1/2 hvidløg i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Rul fars til kødboller (4-5 pr. person). Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Stil til side på en ren tallerken.
Anbring blomkål i en si over en dyb tallerken. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket. Lad stå i 2 min. Bland honning, olivenolie* og et stort skvæt citronsaft til en dressing i en skål. Krydr med salt* og peber*. Tilsæt blomkål og salat til skålen med græskarfrø. Vend med dressing.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg resterende hvidløg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, et nip Italian Style, vand*, sukker* og en stor klat smør*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller.
Anret kødboller og blomkålssalat på tallerkener. Top med resterende tomatsauce.