Skip to main content
Kinesisk reje-'kung pao' med kyllingebrystfiletstrimler
Kinesisk reje-'kung pao' med kyllingebrystfiletstrimler

Kinesisk reje-'kung pao' med kyllingebrystfiletstrimler

med jasminris og stegte grøntsager

I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.

Tags:
Hurtig
Stærk
Spis mig først
Proteinrig
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Hvede
Jordnødder
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

10 g

Sriracha

150 g

Jasminris

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder: Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

1 stk

Grøn peberfrugt

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Forårsløg

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 dl

Vand til sauce

¼ spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til rejer

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2876 kJ
Kalorier (kcal)687 kcal
Fedt12.2 g
Mættet fedt2.2 g
Kulhydrat91.2 g
Sukker22.7 g
Protein59.2 g
Salt7.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
2

Imens, pisk vand og hvedemel sammen i en lille skål med en gaffel.

Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha, og rør rundt.

TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.

Steg rejer og kylling
3

Krydr rejer med salt. Opvarm en smule olivenolie i stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en tallerken.

Opvarm en smule olivenolie i den samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Snit forårsløg fint.

Steg grøntsager
5

Opvarm olivenolie i sammestegepande (tør af først) på høj varme.

Steg peberfrugt, gulerod og forårsløg med salt i 2-3 min, eller indtil bløde, og overfør til en tallerken.

Sænk til middelhøj varme. Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.

Server
6

Anret ris, kylling og kung pao i dybe tallerkener.

Drys med peanuts.