
I aften går den kulinariske tur til Kina, og vi frister med kinesisk reje-kung pao. Vi steger rejer, gulerødder, peberfrugt og forårsløg, og blander med sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores reje-kung pao med luftige jasminris, og så topper vi med peanuts.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Rejer
(Indeholder: Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde spor af: Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
150 g
Jasminris
40 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)
10 g
Sriracha
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
1 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Grøn peberfrugt
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 dl
Vand (trin 2)
¼ spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk] sammen i en lille skål med en gaffel.
Tilsæt sød chilisauce, hoisinsauce, sojasauce og sriracha [½ pakke, 2P], og rør rundt.
TIP: Undlad srirachaen, hvis du foretrækker retten mildere.

Krydr rejer med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Snit forårsløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, og krydr med et nip salt.
Tilsæt forårsløg, rør rundt, og overfør til en tallerken.
Tilsæt sauce, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt rejer og grøntsager, og varm op i 1-2 min.

Anret ris og kung pao i dybe tallerkener.
Drys med peanuts.