Teriyaki sauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften skærer vi svinekoteletter i strimler, og steger dem med teriyakisauce. Vi serverer vores japanske teriyaki-svinekød med syltede radiser og gulerod, sprød rødkål og hvidløgsris. Vi topper herlighederne med sesamfrø og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål, skåret
75 g
Radiser
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam, Æg, Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ dl
Vand (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler!
Skær radiser i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og vend sammen.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, bland rødkål, radiser, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.
Anret ris og svinekød i dybe tallerkener.
Top med rødkålssalat og asiatisk mayonnaise.
Drys med sesamfrø.