HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Pankokylling
topBanner
Japansk pankokylling

Japansk pankokylling

med katsusauce & pak choi

Så har vi skabt endnu en fantastisk opskrift, som hylder de Olympiske Leges værtsland - Japan! Vi laver vidunderligt sprød kylling, paneret i panko og spændende, asiatiske krydderier. Til kyllingen serverer vi ris, og en fyldig og cremet katsusauce med kokosmælk, gulerod, hvidløg, sojasauce og karrypasta. Vi når også at lynstege pak choi med sojasauce, som ekstra, spændende tilbehør.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensojasennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Pak choi

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

200 ml

Kokosmælk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 4)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)780.085 kcal
Energi (kJ)3263.8755 kJ
Fedt23.3495 g
Mættet fedt17.2 g
Kulhydrat90.4861 g
Sukker10.3 g
Protein49.5275 g
Salt4.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget.

2

Skær løg i tynde, halve skiver. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Halver pak choi, og skær hver halve i 3 både. Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 1-2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og løg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og karrypasta, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt kokosmælk, et skvæt vand*, halvdelen af sojasauce og et nip salt*, og lad simre i 6-8 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt mere vand, hvis saucen er for tyk.

4

Bland hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], et nip salt* og et stort nip peber* i en skål. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden skål. Bland panko og Ga-Laksa i en tredje skål. Vend kylling i mel, æg og til sidst panko. Stil til side på en tallerken. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle. Skyl panden af. Tilsæt pak choi, og steg i ca. 1 min. Tilsæt resterende sojasauce, og steg videre i 1 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret ris, kylling og katsusauce i dybe tallerkener. Top med pak choiTIP: Server saucen ved siden af, så kyllingen holdes sprød.