Skip to main content

Indisk kylling korma

med cashewnødderis og sød abrikoschutney

Kylling korma er en mild indisk karryret med kylling, cremet sauce og masser af dejlige krydderier. Vores variant serveres med sprøde cashewnødderis, sød abrikoschutney, urteyoghurt og stegte grønne bønner og tomat.

Allergener:
Nøtter
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

1 stk

Mynte & koriander

250 g

Cherrytomater

4 g

Bouillon

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

50 g

Abrikoschutney

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

300 g

Kyllingebryststrimler

1 stk

Løg

75 g

Grønne bønner

180 ml

Kokosmælk

4 g

Mild Mahal

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

2 spsk

Vand til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3850 kJ
Kalorier (kcal)920 kcal
Fedt38.5 g
Mættet fedt22.3 g
Kulhydrat99 g
Sukker20.2 g
Kostfibre8 g
Protein51.5 g
Salt4.8 g
Potassium618.4 mg
Calcium61.6 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Hak cashewnødder groft.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt vand, og bring i kog.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, hak mynte og koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær ender af grønne bønner, og hak groft.

Halver cherrytomater.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær citrusfrugt i både.

3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og halvdelen af hvidløg i 2 min.

Tilsæt cherrytomater og vand, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bønnerne og tomaterne er møre.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål med låg.

4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg løg og kylling i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt karrypasta, Mild Mahal og resterende hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Sænk til middel varme.

Tilsæt kokosmælk, bouillon, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Imens, bland yoghurt, mynte, koriander og et nip salt og peber i en lille skål.

6

Anret ris og kylling i skåle.

Top med abrikoschutney og urteyoghurt.

Server med tomat og grønne bønner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image