
Teriyakisauce er en japansk sauce, som karakteriseres ved sin søde og syrlige smag. I aften laver vi en lynhurtig omgang aftensmad med teriyakiglaseret kylling, smørvendte hvidløgsris og en skøn, syrlig sesam-agurkesalat med kål. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
½ stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
150 g
Snittet kålsalat
½ stk
Løg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Sukker til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til ris

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, halver citrusfrugt.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær løg i tynde skiver.
Bland sesamfrø, kålsalat, løg, agurk, olivenolie, sukker, salt og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Vend hvidløg og smør i gryden med færdig ris.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med teriyakikylling.
Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.