Skip to main content
Hurtig japansk kyllinge-teriyakibowl
Hurtig japansk kyllinge-teriyakibowl

Hurtig japansk kyllinge-teriyakibowl

med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise

Teriyakisauce er en japansk sauce, som karakteriseres ved sin søde og syrlige smag. I aften laver vi en lynhurtig omgang aftensmad med teriyakiglaseret kylling, smørvendte hvidløgsris og en skøn, syrlig sesam-agurkesalat med kål. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

½ stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

150 g

Snittet kålsalat

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Sukker til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til ris

Næringsindhold

Energi (kJ)3509 kJ
Kalorier (kcal)839 kcal
Fedt37 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat88.2 g
Sukker17.8 g
Kostfibre4.7 g
Protein48.8 g
Salt5.3 g
Potassium207.3 mg
Calcium31.8 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

Steg kylling
2

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sesam-agurkesalat
3

Imens, halver citrusfrugt.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær løg i tynde skiver.

Bland sesamfrø, kålsalat, løg, agurk, olivenolie, sukker, salt og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en stor skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend hvidløg og smør i gryden med færdig ris.

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med teriyakikylling.

Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image