
Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften steger vi kylling gylden, og blander den derefter med teriyakisauce. Vi serverer vores kyllinge-teriyaki med hvidløgsris med smør og en skøn sesam-agurkesalat med spinat og lime. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kyllingebryststrimler
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam, Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
½ stk
Lime
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, skyl spinat.
Halver lime [½ stk, 2P].
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.