Skip to main content
Honning- og sennepsglaseret laks med rejer
Honning- og sennepsglaseret laks med rejer

Honning- og sennepsglaseret laks med rejer

med sauteret porre og krydrede rodfrugter

I humør til laksefilet? Vores Honning- og sennepsglaserede laks er indbegrebet af elegant forkælelse, med en sødmefyldt og pirrende glaze, og bløde sauterede porrer, der giver en pirrende og frisk pause fra det sædvanlige.

Tags:
Spis mig først
Mere grønt
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Æg
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Porre

25 g

Honning

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

2 g

Røget paprika

1 stk

Gulerod

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Rødbede

2 stk

Pastinak

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til rodfrugter

2 spsk

Vand til glaze

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)2669 kJ
Kalorier (kcal)638 kcal
Fedt31 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat48.8 g
Sukker31.7 g
Protein41.1 g
Salt6.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær pastinak (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær porre i tynde, halve skiver.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, røget paprika og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads på en.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Bland glaze
3

Imens, bland honning, halvdelen af sojasauce, sennep og vand i en lille skål.

Steg porre og rejer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt porre, resterende sojasauce, salt og et nip peber, og steg i 6-8 min, eller indtil mør og gylden. Overfør til en tallerken, og hold varmt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Steg laks
5

Imens, dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt glaze, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet, og tag panden af varmen.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Server
6

Anret laks, rejer, porre og rodfrugter på tallerkener.

Top laks med resterende glaze.

Server med mayonnaise.