I humør til laksefilet? Vores Honning- og sennepsglaserede laks er indbegrebet af elegant forkælelse, med en sødmefyldt og pirrende glaze, og bløde sauterede porrer, der giver en pirrende og frisk pause fra det sædvanlige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Porre
25 g
Honning
15 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
2 g
Røget paprika
1 stk
Gulerod
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Rødbede
2 stk
Pastinak
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
½ tsk
Salt til rodfrugter
2 spsk
Vand til glaze
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær pastinak (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær porre i tynde, halve skiver.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, røget paprika og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads på en.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Imens, bland honning, halvdelen af sojasauce, sennep og vand i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt porre, resterende sojasauce, salt og et nip peber, og steg i 6-8 min, eller indtil mør og gylden. Overfør til en tallerken, og hold varmt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Imens, dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt glaze, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet, og tag panden af varmen.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, rejer, porre og rodfrugter på tallerkener.
Top laks med resterende glaze.
Server med mayonnaise.