Skip to main content
Honning- og hvidløgsglaseret kylling

Honning- og hvidløgsglaseret kylling

med avocadosalsa og korianderkartofler

Dette mexicansk-inspirerede måltid er indbegrebet af summende smage og livlige ingredienser! Vores kylling glaseret med hvidløg, ketchup, sojasauce og honning giver dig en fiesta af smag, som går i perfekt spænd med både avocadosalsaen med stegte majs og de bagte koriander-kartofler- og gulerødder.

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Soja
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradLet
Antal portioner

25 g

Honning

2 stk

Hvidløgsfed

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

150 g

Majs

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avocado

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Koriander

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Gulerod

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Ketchup til sauce

Energi (kJ)2871 kJ
Kalorier (kcal)686 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat68.1 g
Sukker24.8 g
Kostfibre10 g
Protein44.8 g
Salt3.4 g
Potassium555.1 mg
Calcium27.3 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet), og skær gulerod i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, hæld væde fra majs. 

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en mellemstor skål.

3

Halver citrusfrugt.

Halver cherrytomater.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Bland avocado, tomat, et nip salt og et skvæt citrusfrugtsaft i skålen med majs.

Hak koriander groft.

4

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt hvidløg til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt ketchup, sojasauce og honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil karamelliseret.

Vend kartofler og gulerod med koriander lige inden servering.

6

Anret kylling, kartofler, gulerod og avocadosalsa på tallerkener.

Server med fraiche.