Skip to main content
Ecuadoriansk kyllinge-'chaulafán'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ecuadoriansk kyllinge-'chaulafán'

Ecuadoriansk kyllinge-'chaulafán'

med stegte grøntsager og koriander

Man hører ikke meget om ecuadoriansk mad, så her kommer en typisk ret fra Ecuador! Chaulafán er stegt ris med kylling og grøntsager, og tilsmagt med ingefær og spidskommen. Det kan lyde lidt asiatisk, og chaulafán har også rødder i landets kinesiske immigranters køkken. Denne skønne ret forener de to landes køkkener på bedste vis!

Tags:
Stærk
Hurtig
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

300 g

Kyllingebryststrimler

2 tsk

Ingefær

150 g

Basmatiris

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflager

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Grøn peberfrugt

1 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2146 kJ
Kalorier (kcal)513 kcal
Fedt2.9 g
Mættet fedt0.7 g
Kulhydrat79.1 g
Sukker9.3 g
Protein46.8 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 4-5 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

Overfør til en tallerken, og hold varm.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod, ingefær, peberfrugt og hvidløg i 6-7 min, eller indtil let bløde.

Snit forårsløg fint.

Hak koriander groft.

Lav chaulafán
5

Tilsæt kylling, ris, spidskommen, chiliflager og sojasauce, og steg i 2-3 min.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret chaulafán i dybe tallerkener.

Top med forårsløg og koriander.