Man hører ikke meget om ecuadoriansk mad, så her kommer en typisk ret fra Ecuador! Chaulafán er stegt ris med kylling og grøntsager, og tilsmagt med ingefær og spidskommen. Det kan lyde lidt asiatisk, og chaulafán har også rødder i landets kinesiske immigranters køkken. Denne skønne ret forener de to landes køkkener på bedste vis!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
300 g
Kyllingebryststrimler
2 tsk
Ingefær
150 g
Basmatiris
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflager
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Grøn peberfrugt
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 4-5 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og hold varm.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod, ingefær, peberfrugt og hvidløg i 6-7 min, eller indtil let bløde.
Snit forårsløg fint.
Hak koriander groft.
Tilsæt kylling, ris, spidskommen, chiliflager og sojasauce, og steg i 2-3 min.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret chaulafán i dybe tallerkener.
Top med forårsløg og koriander.