Skip to main content
Cremet kikærtekarry

Cremet kikærtekarry

med nødderis og sød abrikoschutney

I aften laver vi en velsmagende og nem ret med kikærter i hovedrollen. Vi steger kikærter, gulerod og løg med karry, ingefær og hvidløg. og serverer dem med crunchy nødderis, spinatsalat med chili og tomat og en dejlig abrikoschutney.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Tree nuts
Milk
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

4 g

Goan Xacuti

½ g

Chiliflager

390 g

Kikærter

20 g

Cashewnødder

10 g

Ingefærpasta

150 ml

Crème fraiche

30 g

Spinat

50 g

Abrikoschutney

20 g

Gul karrypasta

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3932 kJ
Kalorier (kcal)940 kcal
Fedt47.5 g
Mættet fedt20.3 g
Kulhydrat106.6 g
Sukker23.9 g
Kostfibre14.4 g
Protein21 g
Salt5.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog nødderis
1

Hak cashewnødder groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Smelt smør i samme gryde. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Steg kikærter
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt karrypasta, gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Krydr kikærter
4

Tilsæt Goan Xacuti, ingefærpasta, hvidløg, salt og et nip peber, og steg i yderligere 30 sek.

Tilsæt vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.

Tag panden af varmen.

Tilsæt halvdelen af abrikoschutney og crème fraiche, og rør rundt.

Bland spinatsalat
5

Imens, hak tomat fint.

Skyl spinat, og hak groft.

Bland tomat, chiliflager, spinat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter og spinatsalat.

Server med resterende abrikoschutney.