topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kikærtekarry

Cremet kikærtekarry

med nødderis og sød abrikoschutney

I aften laver vi en velsmagende og nem ret med kikærter i hovedrollen. Vi steger kikærter, gulerod og løg med karry, ingefær og hvidløg. og serverer dem med crunchy nødderis, spinatsalat med chili og tomat og en dejlig abrikoschutney.

Tags:
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kikærter

4 g

Goan Xacuti

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

2 stk

Tomat

½ g

Chiliflager

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3935 kJ
Kalorier (kcal)941 kcal
Fedt48.4 g
Mættet fedt20.6 g
Kulhydrat100.2 g
Sukker23.7 g
Protein19.6 g
Salt4.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog nødderis
1

Hak cashewnødder groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme. 

Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne. 

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme gryde. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg fint.

Riv ingefær og hvidløg fint. 

Riv gulerod (uskrællet) groft. 

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Steg kikærter
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne. 

Tilsæt karrypasta, gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Krydr kikærter
4

Tilsæt Goan Xacuti, ingefærpasta, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg i yderligere 30 sek. 

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.

Tag panden af varmen.

Tilsæt abrikoschutney [1 spsk | 2 spsk] og crème fraiche, og rør rundt. 

Smag til med salt og peber.

Bland spinatsalat
5

Imens, hak tomat fint.

Skyl spinat, og hak groft. 

Bland tomat, chiliflager [1/2 pakke, 2P], spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter og spinatsalat.

Server med resterende abrikoschutney.