HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitrontorsk
topBanner
Citrontorsk

Citrontorsk

med ovnbagte sesamkartofler, broccoli & dild

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:sesamselleriægsennepfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(IndeholdersesamKan indeholdenødder, jordnødder)

1 pose

Citron

1 stk

Dild

250 g

Hvidløgsfed

4 g

Broccoli

40 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

250 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

½ dl

Torsk

(Indeholderfisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Vand (trin 2)

Smør (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)513.96 kcal
Energi (kJ)2150.4084 kJ
Fedt17.362 g
Mættet fedt1.6 g
Kulhydrat49.6986 g
Sukker6.3 g
Protein34.698 g
Salt1.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg fisk på den ene side i 3-4 min.

5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg i 2-3 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over. Top med citronbåde og resterende dild. Server med aioli.