Skip to main content
Citronlaks

Citronlaks

med ovnbagte sesamkartofler, broccoli & dild

4.5
(5,7 t)

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Sesam
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)2910 kJ
Kalorier (kcal)695 kcal
Fedt37.8 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat51.5 g
Sukker7.9 g
Kostfibre8.8 g
Protein36.3 g
Kolesterol100 mg
Salt1.6 g
Potassium1997.5 mg
Calcium56.3 mg
Iron1.1 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Bland citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Del citron i to, og skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

Tilsæt citronbouillon
5

Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*, og steg videre i 3-4 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.