
Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
efter behov
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 2)

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Del citron i to, og skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*, og steg videre i 3-4 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.