topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citrontorsk

Citrontorsk

med ovnbagte sesamkartofler, broccoli & dild

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

efter behov

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)534 kcal
Energi (kJ)2235 kJ
Fedt17.86 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat51.09 g
Sukker7.7 g
Protein34.92 g
Salt1.6 g

Fremgangsmåde

Rosta potatis
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Förbered buljong
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal fint, og skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Rosta broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min.

Stek lax
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg fisk på den ene side i 3-4 min. 

Tillsätt buljong
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg i 2-3 min. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Servera
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.