topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med sesambagte kartofler og færdigrørt aioli

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Sesam
Fisk
Selleri
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)779 kcal
Energi (kJ)3261 kJ
Fedt46.36 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat51.83 g
Sukker8.6 g
Protein36.07 g
Salt2.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Bland citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Skær citron i tynde skiver. Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Bag i ovnen i 15 min.

Steg laks
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

Tilsæt citronbouillon
5

Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image