Citronkødboller i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronkødboller i tomatsauce

Citronkødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Lad en klassiker i nye klæder tage dig med på et syrligt eventyr gennem et cremet hav af tomatsauce. Sammen med frisk blomkålsris toppet med skovgrøn salat og knasende græskarfrø er der en stor chance for, at vores citronkødboller får deres eget plads i familiens kogebog ved siden af ​​bedstemors opskrifter.

Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Blandet salat

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Blomkål

12.5 g

Honning

1 pakke

Græskarkerner

4 g

Kyllingebouillon

75 g

Crème fraiche

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

1 spsk

Olivenolie

1.5 tsk

Sukker

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)462 kcal
Energi (kJ)1931 kJ
Fedt27.23 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat24.35 g
Sukker9.9 g
Protein32.27 g
Salt2.3 g

Fremgangsmåde

Form kødboller
1

Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland hvidløg, citronskal, æg*, hakket oksekød, panko, et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til kødboller med en spiseske. Der skal laves 6-7 kødboller pr. person. Stil til side på en tallerken.

Rist græskarkerner
2

Opvarm en stegepande ved høj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min. Stil til side i en stor skål. 


Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Stil side på en tallerken.

Bland blomkålssalat
4

Hak blomkål (med stilk) fint, og læg i en si. Placer sien over en skål. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Tilsæt honning, en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* til skålen med græskarkerner. Tilsæt blomkål og salat. 

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande ved middel varme, og tilsæt passata, creme fraiche, sukker* og kyllingebouillon. Lad simre i 4-5 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller.

Server
6

Anret kødboller og blomkålssalat på tallerkener. Server med resterende citronbåde.