topBanner
Citronkødboller i tomatsauce

Citronkødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Lad en klassiker i nye klæder tage dig med på et syrligt eventyr gennem et cremet hav af tomatsauce. Sammen med frisk blomkålsris toppet med skovgrøn salat og knasende græskarfrø er der en stor chance for, at vores citronkødboller får deres eget plads i familiens kogebog ved siden af ​​bedstemors opskrifter.

Allergener:glutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Blomkål

½ pakke

Honning

75 g

Blandet salat

20 g

Græskarkerner

1 dåse

Tomatpassata

4 g

Kyllingebouillon

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

1 spsk

Olivenolie*

1.5 tsk

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2628 kJ
Kalorier (kcal)628 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat26 g
Sukker13 g
Protein38 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med vand i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland hvidløg, citronskal, æg, hakket oksekød, panko, et nip salt og peber i en skål. Form fars til kødboller med en spiseske. Der skal laves 6-7 kødboller pr. person. Stil til side på en tallerken.

2

Opvarm en stegepande ved høj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min. Stil til side i en stor skål.

3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Stil side på en tallerken.

4

Hak blomkål (med stilk) fint, og læg i en si. Placer sien over en skål. Hæld kogende vand over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Tilsæt honning, en smule olivenolie, en skvæt citronsaft, et nip salt og peber til skålen med græskarkerner. Tilsæt blomkål og salat.

5

Opvarm samme stegepande ved middel varme, og tilsæt passata, creme fraiche, sukker og kyllingebouillon. Lad simre i 4-5 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt kødboller.

6

Anret kødboller og blomkålssalat på tallerkener. Server med resterende citronbåde.