HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronkødboller I Tomatsauce
topBanner
Citronkødboller i tomatsauce

Citronkødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Lad en klassiker i nye klæder tage dig med på et syrligt eventyr gennem et cremet hav af tomatsauce. Sammen med frisk blomkålsris toppet med skovgrøn salat og knasende græskarfrø er der en stor chance for, at vores citronkødboller får deres eget plads i familiens kogebog ved siden af ​​bedstemors opskrifter.

Allergener:glutenmælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Blandet salat

30 g

Hvidløgsfed

12.5 g

Citron

20 g

Hakket oksekød

1 stk

Panko

(Indeholdergluten)

1 spsk

Blomkål

1.5 tsk

Honning

Græskarkerner

Kyllingebouillon

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Æg*

(Indeholderæg)

Olivenolie*

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1931.0206 kJ
Kalorier (kcal)461.525 kcal
Fedt27.2263 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat24.3537 g
Sukker9.9 g
Protein32.2675 g
Salt2.3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland hvidløg, citronskal, æg*, hakket oksekød, panko, et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til kødboller med en spiseske. Der skal laves 6-7 kødboller pr. person. Stil til side på en tallerken.

2

Opvarm en stegepande ved høj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min. Stil til side i en stor skål. 


3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Stil side på en tallerken.

4

Hak blomkål (med stilk) fint, og læg i en si. Placer sien over en skål. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Tilsæt honning, en smule olivenolie*, en skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* til skålen med græskarkerner. Tilsæt blomkål og salat. 

5

Opvarm samme stegepande ved middel varme, og tilsæt passata, creme fraiche, sukker* og kyllingebouillon. Lad simre i 4-5 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller.

6

Anret kødboller og blomkålssalat på tallerkener. Server med resterende citronbåde.