De dage hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en skøn blomkålskarry som serveres med syrlig abrikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarryen består af ristet blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
275 g
Blomkål
1 stk
Koriander
50 g
Abrikoschutney
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
100 g
Røde linser
150 g
Basmatiris
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
200 ml
Kokosmælk
8 g
Mild Mahal
efter behov
Smør (trin 3)
3 dl
Vand (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm halvmåne. Fordel blomkål, gulerod og halvdelen af Mild Mahal på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og krydr med salt* og peber*. Rør godt rundt og bag indtil møre, 25-30 min.
Bring en gryde med vand* [3 dl | 6 dl] i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil ris er blødt. TIP: Risen dampes færdig, så løft ikke på låget når risen hviler.
Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl linser. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en mellemstor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt løg og steg under omrøring indtil blød 4-5 min. Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chili (hvis du vil bruge det) og steg indtil velduftende, 1 min.
Tilsæt linser, kokosmælk, vand* [2.5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon. Bring i kog, skru ned for varmen og lad simre under låg i 10 min. Fjern låget og lad simre i yderligere 5-6 min, indtil linser er møre.
Bland bagte grøntsager og sojasauce med de færdige linser. Smag til med salt* og peber*. Hak koriander groft.
Anret ris og blomkålskarry med røde linser i dybe skåle. Pynt med koriander og top med aprikoschutney og creme fraiche [½ pakke, 2 pers].