Smag på Brasiliens nationalret med vores Brasiliansk steak og bønnegryde. Vi laver en herlig bønnegryde på sorte bønner, som vi serverer med ris, hvidløgsstegt grønkål og appelsin. Tænd for sambarytmerne på anlægget, og nyd dette festmåltid toppet med skiver af lækker rumpsteak.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
4 g
Panamad
1 g
Sorte bønner
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
10 g
Kyllingefond
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder: Soja)
1 stk
Appelsin
1 stk
Rød chili
1 stk
Bredbladet persille
150 g
Langkornede hvide ris
50 g
Grønkål, skåret
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til kød
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak løg og hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønkål og hvidløg med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil kålen er faldet sammen.
Overfør til en tallerken, og hold varm.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt sorte bønner (med væde), Panamad, Worcestershire sauce, kyllingefond, salt og et nip peber.
Bring i kog, og sænk til middel varme. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Fjern fra varmen, og rør smør i.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, hak persille fint.
Rør persille i gryden med ris.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bønnegryde, grønkål, ris og appelsin i dybe tallerkener.
Top med bøf og chili.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.