Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde

Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde

med stegte majs og peanutsalsa

Smag på typiske brasilianske smage med vores Brasiliansk reje-og kokosmælkgryde. Her får gyldenstegte rejer selskab af en krydret og cremet kokosmælksauce, og friskhed til retten kommer i form af en herlig salsa lavet på stegte majs, peanuts, rødløg, lime og koriander. En farverig smagsoplevelse, der får dine smagsløg til at danse samba!

Tags:
Hurtig
<650 kcal 2P-baseret
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

125 ml

Kokosmælk

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflager

1 stk

Lime

150 g

Basmatiris

½ stk

Rødløg

1 dåse

Majs

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

4 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salsa

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til rejer

½ spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2600 kJ
Kalorier (kcal)622 kcal
Fedt22.1 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat87.3 g
Sukker12.3 g
Protein21.9 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, halver lime.

Hak koriander og rødløg fint.

Hak peanuts groft.

Hæld væde fra majs.

Lav peanutsalsa
3

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Bland majs, rødløg, peanuts, koriander, et skvæt limesaft og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg rejer
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en skål.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Lav sauce
5

Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt Panamad og chiliflager, når smørret er smeltet, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og salt, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og sauce i dybetallerkener.

Top med rejer og peanutsalsa.