I aften går den kulinariske tur til Asien, og vi laver en vidunderlig reje- og grøntsagswok med sesamfrø, sojasauce og woksauce. Vi serverer vores wok med smuk og fyldig pak choi- og hvidløgsris og avocadoskiver med sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Avocado
250 g
Broccoli
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
5 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
½ stk
Pak choi
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min.
Hak pak choi groft, og hold den hvide og grønne del adskilt.
Tag gryden af varmen, tilsæt hurtigt den grønne del af pak choi, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær broccoli i buketter og stokken i 1 cm tern.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med et nip salt og peber, og drys med et nip sesamfrø.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Tilsæt broccoli, den hvide del af pak choi og et skvæt sojasauce, og steg i 3-4 min, eller indtil broccolien begynder at blive mør.
Tilsæt rejer og resterende sesamfrø til stegepanden, og steg i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt resterende sojasauce og asiatisk woksauce, tag panden af varmen, og vend sammen.
Krydr med salt og et nip peber.
Anret ris, rejer og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med avocado.