
Angus Striploin
med hasselbackkartofler & portobellosauce
Så blev det endelig lørdag, og tid til at forkæle familien med lækkert kød med fantastiske tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med hasselbackkartofler og portobellosauce med spinat og citron. Glem ikke at tilføje lidt ekstra lukses ved at sørge for pæn opdækning, og lækre drikkevarer.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Portobello
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron, økologisk
4 g
Oksebouillon
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør (trin 2)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet. Placer et par kartofler på skaftet af to grydeskeer på et skærebræt. Skær tynde snit med 3 mm mellemrum, men ikke helt igennem. Fortsæt med resterende kartofler.

Fordel kartofler med den skårne side opad i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og møre. Kom en klat smør* på hver kartoffel, og bag i yderligere 5 min, eller indtil og sprøde.

Skær portobello og løg i tynde skiver. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver citron. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når fritterne har 10 min tilbage. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg portobello og løg i 5-7 min, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde, et skvæt vand* og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt spinat, og lad simre i 1 min. Tilsæt et skvæt citronsaft og halvdelen af persille. Smag til med citronsaft, salt* og peber*.

Skær bøffer i tynde skiver og anret på tallerkener sammen med hasselbackkartofler. Øs portobellosauce over. Drys med resterende persille.