Skip to main content
Vietnamesisk inspireret hvid fisk med rejer
Vietnamesisk inspireret hvid fisk  med rejer

Vietnamesisk inspireret hvid fisk med rejer

med friske grøntsager og lime-sojasauce

Denne vietnamesiske ret med stegt kuller og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil blive en favorit for hele familien. Vi serverer vores kuller med luftige ris og frisk mango, salat og agurk. Vi topper herlighederne med en spicy lime-sojasauce med chili og ingefær og frisk mynte og koriander.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Chili

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Mango

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

2 tsk

Ingefær

1 stk

Salat

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)2722 kJ
Kalorier (kcal)650 kcal
Fedt10.4 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat90.3 g
Sukker18.2 g
Protein47.8 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Skræl ingefær, og riv fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft, hvidløg, ingefær, sukker, sojasauce og olivenolie i en lille skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered frugt og grønt
4

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Hak salat groft.

Hak mynte og koriander fint.

Skær agurk i 1 cm stave.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret ris, mango, salat og agurk i dybe tallerkener.

Top med fisk og sauce.

Drys med mynte og koriander.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image