HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Bowl
topBanner
Vietnamesisk bowl

Vietnamesisk bowl

med oksekød, vilde ris & mynte

Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Asien. Vi steger oksekød, gulerod, zucchini og skalotteløg, og krydrer med ingefær, lime, sojasauce og chili. Vi serverer den skønne oksekødbowl med ris og en cremet mayodressing, og så topper vi med sesamfrø, thai basilikum, mynte & lime.

Tags:Proteinrig
Allergener:glutensojasesamægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket oksekød

150 g

Basmatiris, vilde

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Chili

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

1 stk

Agurk

1 stk

Ingefær

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

1 stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholdergluten, soja, sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

efter behov

Smør* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2835.3083 kJ
Kalorier (kcal)677.655 kcal
Fedt26.7323 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat76.5611 g
Sukker10 g
Protein35.903 g
Salt5.3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Riv ingefær (uskrællet) fint. Riv zucchini og gulerod (uskrællet) groft. Hak skalotteløg fint. Pluk mynte, og hak groft. Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver. Skær lime i både. Skær agurk i 1 cm tern.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg ingefær og skalotteløg i 1-2 min. Tilsæt hakket oksekød, gulerod, zucchini og et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Bland mayonnaise, asiatisk dressing, halvdelen af sesamfrø og et skvæt vand* i en lille skål.

5

Tilsæt sojasauce, et skvæt limesaft og chili til panden, og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen, og tilsæt mynte (gem lidt til anretning). TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Anret ris og oksekød i dybe tallerkener. Top med agurk og resterende mynte. Dryp med mayodressing. Drys med sesamfrø. Server med limebåde.