Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver en fantastisk Tikka Masala fyldt med masser af skønne ingredienser. Blomkål, ingefær, hvidløg, tomat og fløde bliver til en vidunderlig gryderet! Vi topper med chili og en både sød og syrlig abrikoschutney!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
2 stk
Tomat
275 g
Blomkål
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
30 g
Tikka masala
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rød chili
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Lime
150 g
Basmatiris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min.
Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm stykker.
Hak tomat groft.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Tilsæt blomkål til stegepanden, og steg i 3-4 min.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt ingefær, hvidløg og tomat, og steg videre i 2-3 min.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og tikka masala til stegepanden, og steg under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt. Lad simre i 6-8 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør.
Tilsæt spinat, og vend sammen.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener.
Top med chili.
Server med aprikoschutney og resterende limebåde.