topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med basmatiris og sød abrikoschutney

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver en fantastisk Tikka Masala fyldt med masser af skønne ingredienser. Blomkål, ingefær, hvidløg, tomat og fløde bliver til en vidunderlig gryderet! Vi topper med chili og en både sød og syrlig abrikoschutney!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Vegetarisk
Klimavenlig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rød chili

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Lime

150 g

Basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)589 kcal
Energi (kJ)2466 kJ
Fedt18.1 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat85.4 g
Sukker22.2 g
Protein14.8 g
Salt4.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget!

Steg løg
2

Hak løg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min.

Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm stykker.

Hak tomat groft.

Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Steg grøntsager
3

Tilsæt blomkål til stegepanden, og steg i 3-4 min.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Tilsæt ingefær, hvidløg og tomat, og steg videre i 2-3 min.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Lav tikka masala
4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og tikka masala til stegepanden, og steg under omrøring i 2-3 min.

Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og rør rundt. Lad simre i 6-8 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør.

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat, og vend sammen.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Server
6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener.

Top med chili.

Server med aprikoschutney og resterende limebåde.