topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med frisk koriander og sød abrikoschutney

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver en fantastisk Tikka Masala fyldt med masser af skønne ingredienser. Blomkål, ingefær, hvidløg, tomat og fløde bliver til en vidunderlig gryderet! Vi topper med chili og en både sød og syrlig abrikoschutney!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

150 g

Vilde basmatiris

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)594 kcal
Energi (kJ)2483 kJ
Fedt17.56 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat86.59 g
Sukker23.1 g
Protein17.27 g
Salt3.5 g

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. Hak løg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg løg
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Skræl ingefær [1/2 stk, 2P], og riv fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær blomkål i 2 cm stykker. Hak tomat groft. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Steg grøntsager
3

Tilsæt blomkål til stegepanden, og steg i 3-4 min. Tilsæt ingefær, hvidløg og tomat, og steg i yderligere 2-3 min. Hak koriander groft. 

Lav tikka masala
4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tikka masala og halvdelen af koriander til stegepanden, og steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og et stort skvæt limesaft, smag til med salt* og peber*, og rør rundt. Lad simre i 6-8 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør. 

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er faldet sammen. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. 

Server
6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. Top med chili og resterende koriander. Server med aprikoschutney og resterende limebåde.