HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Tikka Masala
topBanner
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med frisk koriander og sød abrikoschutney

I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver en fantastisk Tikka Masala fyldt med masser af skønne ingredienser. Blomkål, ingefær, hvidløg, tomat og fløde bliver til en vidunderlig gryderet! Vi topper med chili og en både sød og syrlig abrikoschutney!

Tags:VegetariskHurtigUnder 650 kcal
Allergener:sennepselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spinat

½ dåse

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

200 ml

Madlavningsfløde

½ stk

Chili

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholdersennep)

150 g

Basmatiris, vilde

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2483.2983 kJ
Kalorier (kcal)593.5225 kcal
Fedt17.6219 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat86.5944 g
Sukker23.1 g
Protein17.2663 g
Salt3.5 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. Hak løg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 2-3 min. Skræl ingefær [1/2 stk, 2P], og riv fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær blomkål i 2 cm stykker. Hak tomat groft. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

3

Tilsæt blomkål til stegepanden, og steg i 3-4 min. Tilsæt ingefær, hvidløg og tomat, og steg i yderligere 2-3 min. Hak koriander groft. 

4

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tikka masala og halvdelen af koriander til stegepanden, og steg under omrøring i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og et stort skvæt limesaft, smag til med salt* og peber*, og rør rundt. Lad simre i 6-8 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør. 

5

Tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er faldet sammen. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. 

6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. Top med chili og resterende koriander. Server med aprikoschutney og resterende limebåde.